Tanker omkring det at være babyejer

Dengang jeg blev mor, havde jeg en masse tanker omkring det at have en baby, og hvad sådan en kunne. Jeg vidste egentlig godt, at der garanteret var noget man skulle kæmpe hårdere for at opnå end andet. Og right, jeg ramte bingo. Der ER noget man som forælder skal kæmpe langt hårdere end andet, for at få til at fungere.

Jeg har været så heldig, at ikke nok med at min datter har overlevet alle ni måneder i min krop, hvor jeg på intet tidspunkt har tænkt over hun var der, er Alma seriøst en decideret NEM (7-9-13) baby. Jeg er helt blown away over, hvor nemt det egentlig er at have en baby, specielt med alle de skrækhistorier jeg havde hørt fra forældre med små børn. Nu hvor jeg jo ikke havde tænkt på, at der var et lille væsen i min mave, har Alma derfor allerede haft sit første one night stand, hun har haft sin første bytur og laaaange aften på dansegulvet, samt prøvet det med at skulle have den største og mest fråderen kebab klokken lort om morgenen. Ergo, Alma må være som skabt til at gå få lov til at drikke sin første cider og gå i byen, engang når hun rammer de 33. Når jeg selv har været i gennem det her ungdomsræs, og den lyst unge mennesker har til at opleve ALT, vil jeg ikke sige at jeg bliver en pyldrermor, men der er i hvert fald nogle ting, som jeg har prøvet, hvor Alma ikke bare vil få lov. Jeg ved godt, at man ikke bare som forældre kan have 100 procent kontrol over vores børn, og bestemme alt. Der er nogle ting man som forældre må og skal gå på kompromis med. Det vil jeg med glædeligt gøre, men med alt det jeg har oplevet i mine teenageår, og første gang jeg skulle i byen, så vil jeg prøve at guide hende så godt som jeg kan i den rigtige retning. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg bliver en mor som ikke bare giver efter, for jeg er meget stædig. Men så igen, hvis jeg er stædig, har mit barn så arvet det? Hvad nu hvis hun er mere stædig end jeg er? Kan man egentlig springe årene 13, 14, 15, 16, 17 over? Det tror jeg vil gøre hele denne her jeg-er-klar-til-at-klare-mig-selv periode MEGET lettere at komme igennem. Nå men anyways, jeg glæder mig faktisk til de her perioder i Almas liv. Det er vel ‘bare’ trodsealderen i forskellige kategorier. For jeg tænker, at hvis man syntes trodsalderen var hård da de små var 2-3 år, så tænker jeg, at den nok rammer med 1000 kilometer i timen når de bliver teenagere og ældre, og det er helt andre problematikker vi som forældre kommer til at stå overfor. Men jeg er sikker på, at hvis jeg holder fast i mine værdier, så kommer Alma og jeg helskindet i gennem den periode. for søren altså, de skal have lidt knubs for at det gør godt. Det ville da også være træls at gå gennem livet, uden at skulle kæmpe for det man ville, og bare få alt forærende. Eller er jeg helt galt på den?

Nå, det var faktisk egentlig ikke trodsalderen og jeg-kan-alt-perioden jeg ville skrive om, for jeg er blevet meget overrasket over specielt én ting ved børn. Jeg troede egentlig mange ting ved små børn var ens, og sådanne nogle små gummisataner, havde jeg ikke regnet med skulle gøre mig så frustreret. JA, DET ER EN SUT JEG SNAKKER OM. SÅDAN EN LILLE ONSKABSFULD EN, DER ÅBENBART IKKE ER NEM AT ARBEJDE MED. JA DET VAR EN SUT. For søren hvor jeg dog har kæmpet med den sut, og jeg gør det stadig. Kan nogle fortælle mig, om det nogensinde vil stoppe?Eller er det en evig kamp? Ej, håber godt nok ikke at det bliver en evig kamp. En 23-årig med sut ville ikke være passende. Altså hun ville da have en scorereplik som ingen andre: “Hvad så, skal du med hjem og se min suttesamling?”. Ej, den ville nok ikke fungere, men alligevel. Men kan jo så vende den om og sige, at hvis hun ikke på noget tidspunkt vil acceptere sutten, så slipper vi for voldsomt latterlige scorereplikker. Lidt en win-win eller something? Nå men, på nogle punkter er jeg faktisk glad for, at Alma ikke bruger sut. Hun kommer ikke til at ødelægge sine tænder. Ikke at sige sutter ødelægger tænder, men de kan være forebyggende for problemer med tænderne, og det slipper vi jo så heldigvis for. Vi slipper også for den periode, hvor hun så skal vende sig af med at bruge en sut. Se, det er måske så en af fordelene. Eller er det? Alma er begyndt at blive ældre, sjovt nok. Det resulterer i, at det at køre bil når man er vågen ikke ofte er det fedeste. Det er da røvsygt mor, hvorfor skal jeg sidde her? Jeg kunne lige høre det for mig. Men altså, ligegyldigt hvor meget legetøj jeg pynter bilen med til hende, så kan hun blive SÅ sur i den bil. Hey, jeg troede ALLE små børn elskede at køre i bil? Men nå ja, det ville sgu egentlig også være kedeligt, hvis alle vi mennesker var ens. Se, igen er der bare nogle tanker om små børn, som jeg helt har misset. Jeg var overbevist om, at ALLE børn tog sut. Det kunne da ikke være så svært. Det er åbenbart en kæmpe kamp herhjemme. Den sut er bare det første mål som skal nedlægges. Desværre ikke nedlagt på den måde, så hun bliver glad for den.

Det er som om, at hun egentlig gerne vil accepterer sutten, men når hun så finder ud af, at det ikke er en all you can eat buffet, så er den ikke så spændende, og så ryger den ellers bare ud. Jeg har nu prøvet ni forskellige slags, og har nu fået anbefalet bibs-sutter, og nu er det kun den jeg prøver med. Jeg er nu derfor også nået det punkt hvor, at hvis hun ikke gider, så er det bare sådan. Selvom det kunne være rart, for at vende tilbage til det med at køre bil, at hvis hun ikke gad det, så havde jeg sutten som ‘våben’. Ellers også bare når hun engang skal passes ude. Så må det da være rart, at dem som passer hende har en sut. En sut der kan gøre gavn.

Når man har et barn der ikke bruger sut, tænker man jo, at det hænger mere end normalt i mælkebaren. Men der har jeg været heldig, tror jeg. Alma er der kun for at spise, og vupti så er den skid slået. jeg oplever på intet tidspunkt, at hun ligger der for at få stillet sit suttebehov. Hvilket jeg ikke synes er stort overhovedet. Det er dejligt, når hun så ikke gider bruge sut. Det der også hører med til at have en barn som ikke bruger sut, er rigtig mange kommentarer omkring, hvis jeg er sammen med andre eller ude, at jeg da bare kan give hende sutten hvis hun græder, eller den værste af dem alle: “har du prøvet og se om det virker med sutten – det plejer at hjælpe?”. Okay Caroline, nu tæller du til ti, inden du svarer, og så svarer jeg pænt, at Alma er et suttefrit barn. Hvis jeg ikke havde talt til ti, kunne det meget vel være noget ala: “tror du ikke jeg havde brugt sutten, hvis hun ville tage den”. Jeg har oplevet efter jeg er blevet babyejer, at folk har så mange kloge og irriterende kommentarer. Der er så mange der er, og gerne vil være bedrevidende. Jeg er den, som kender mit barn bedst. Jeg HADER det, og tæller til ti rigtig mange gange løbet af en uge, for ikke at få langet nogle håndmadder ud. For hold dog op. Fik jeg sagt, at jeg HADER, som i virkelig HADER folk som skal være bedrevidende.

Nå men altså, det her sutteshow. Jeg er faktisk fint tilfreds med, at Alma ikke bruger sut, for så slipper jeg for, at skulle tage kampen op når hun skal vende sig af med dem. Men på den anden side, er der bare nogle fordele ved en sut. Så please, hvis du har et RIGTIG godt råd, så må du meget gerne smide det min vej, så jeg kan fortsætte denne her uendelige kamp. Sådan føles det i hvert fald. Alt skal jo ikke være nemt. Det ville være for nemt, ik?

Written by

Lærerstuderende på 21 år, der uventet blev mor d. 27. juni 2018. Kæmper i hverdagen for, hvad jeg mener er rigtigt i forhold til hvordan samfundet bør agere, når man som individ har brug for hjælp. Indlæg omkring, hvordan hverdagen som uventet mor hænger sammen, og hvordan man stadig lever sit liv.

Skriv et svar